Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Špargľová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cuketové jednohubky
Tuniakový šalát
Špagety zo Stredomoria
Paradajkové košíčky so pšenom
Losos s cuketovou krustou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Gyros šalát
Mediteránska rapsódia
Teplý zeleninový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ružičková polievka
Stredomorská frittata
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninové rizoto so slaninou
Kuracie fajitas
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované tofu
Tekvicová polievka s jablkom
Oranžové rizoto
Paradajková polievka s bazalkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pečený losos v medovej omáčke
Cviklové krupoto s bielou rybou
Strukovinový šalát so zeleninou
Jaipur kari
Cestoviny na stredomorský spôsob
Caponata a lá Podravka
Tabouleh
Treska so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Bohatá jesenná polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniak so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela treska
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajková polievka
Opekaná zelenina
Paella s kuracím mäsom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Stredomorský šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi