Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Tuniakový šalát
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Grilované tofu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Paella s kuracím mäsom
Okúzľujúce letné kurča
Paradajkové košíčky so pšenom
Opekaná zelenina
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Mediteránska rapsódia
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tabouleh
Stredomorská frittata
Bohatá jesenná polievka
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka s bazalkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Jaipur kari
Zeleninové špízy
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ružičková polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Biela treska
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Špargľová polievka
Tuniak so zeleninou
Oranžové rizoto
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pečený losos v medovej omáčke
Cuketové jednohubky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska s vajíčkovým šalátom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracie fajitas
Stredomorský šalát
Biela ryba s kuskusom
Caponata a lá Podravka
Treska so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Šošovicová krémová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi