Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Tekvicová polievka s jablkom
Rizoto na španielsky spôsob
Ružičková polievka
Teplý zeleninový šalát
Špargľová polievka
Tuniak so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové rizoto so slaninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Treska so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie fajitas
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Šošovicová krémová polievka
Biela ryba s kuskusom
Mediteránska rapsódia
Opekaná zelenina
Pečený losos v medovej omáčke
Losos s cuketovou krustou
Bohatá jesenná polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tabouleh
Chutný šalát z opečených zemiakov
Sójový šalát s tuniakom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorská frittata
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Okúzľujúce letné kurča
Paradajková polievka
Cuketové jednohubky
Paradajkové košíčky so pšenom
Letné zeleninové ragú
Ražniči z lososa
Jaipur kari
Paella s kuracím mäsom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Biela treska
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Treska s vajíčkovým šalátom
Oranžové rizoto
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované tofu
Gyros šalát
Zeleninové špízy
Stredomorský šalát
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi