Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Opekaná zelenina

Šošovicová krémová polievka
Špagety zo Stredomoria
Treska s vajíčkovým šalátom
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Ružičková polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ražniči z lososa
Gyros šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tuniakový šalát
Biela ryba s kuskusom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie fajitas
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cuketové jednohubky
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové špízy
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Strukovinový šalát so zeleninou
Špargľová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajkové košíčky so pšenom
Biela treska
Jaipur kari
Sójový šalát s tuniakom
Rizoto na španielsky spôsob
Tabouleh
Mediteránska rapsódia
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorská frittata
Teplý zeleninový šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniak so zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Letné zeleninové ragú
Stredomorský šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Treska so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Losos s cuketovou krustou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Oranžové rizoto
Paradajková polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi