Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Letné zeleninové ragú
Šalát z grilovanej zeleniny
Tabouleh
Špargľová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Treska s vajíčkovým šalátom
Bohatá jesenná polievka
Gyros šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové rizoto so slaninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniak so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ražniči z lososa
Grilované tofu
Caponata a lá Podravka
Cuketové jednohubky
Paella s kuracím mäsom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela ryba s kuskusom
Jaipur kari
Stredomorský šalát
Treska so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Losos s cuketovou krustou
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové špízy
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ružičková polievka
Tuniakový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šošovicová krémová polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Opekaná zelenina
Kuracie fajitas
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka
Stredomorská frittata
Oranžové rizoto
Biela treska
Sójový šalát s tuniakom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi