Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Sójový šalát s tuniakom

Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové špízy
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny na stredomorský spôsob
Jaipur kari
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové rizoto so slaninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Stredomorská frittata
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teplý zeleninový šalát
Ražniči z lososa
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Mediteránska rapsódia
Opekaná zelenina
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie fajitas
Paella s kuracím mäsom
Paradajkové košíčky so pšenom
Tuniak so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Gyros šalát
Ružičková polievka
Letné zeleninové ragú
Oranžové rizoto
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Tabouleh
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špargľová polievka
Stredomorský šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Treska so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cuketové jednohubky
Biela treska
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Viac receptov pre túto náladu

Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

Suroviny

100 g Lagris sóje
1 ks hlávkového šalátu
1 ks šalotky nakrájanej na kolieska
250 g cherry paradajok
100 g rukoly
1 ks Eva tuniaka v olivovom oleji
100 g čiernych olív bez kôstky, pokrájaných na kolieska
4 PL panenského olivového oleja
Podravka na šalát
citrónová šťava z jedného citróna
soľ
čerstvý tymián na ozdobenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
  • 2 Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, Podravkou na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
  • 3 Šalát rozdelíme do hlbokých tanierov.Šalotku, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne premiešame v miske.

Porcia

Zmes pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov so šalátom a podávame.

Malé tajomstvá

Sója je prirodzene bezlepková, obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.

Zdieľať s priateľmi