Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Dokonalá zelenina pečená v rúre

Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Morčacina s citrónom a oreganom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované tofu
Oranžové rizoto
Mediteránska rapsódia
Stredomorský šalát
Paella s kuracím mäsom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečený losos v medovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Ražniči z lososa
Letné zeleninové ragú
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Šošovicová krémová polievka
Jaipur kari
Paradajková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracie fajitas
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Ružičková polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Sójový šalát s tuniakom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Opekaná zelenina
Zeleninové špízy
Biela ryba s kuskusom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Stredomorská frittata
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka s bazalkou
Tuniakový šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniak so zeleninou
Gyros šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cuketové jednohubky
Paradajkové košíčky so pšenom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bohatá jesenná polievka
Špargľová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tabouleh
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Treska so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Toto zapečené jedlo zo zeleniny si môžete pripraviť ako hlavné jedlo alebo ako prílohu. V oboch prípadoch budú chutiť rovnako dokonale.

Suroviny

1 kg zemiakov
1 červená paprika (150 g)
150 g zeleru
2 mrkvy (200 g)
1 cuketa (150 g)
1 cibuľa (100 g)
1 florentský fenikel (150 g)
15 g Podravky na pečenú zeleninu
5 polievkových lyžíc olivového oleja

Použili sme

Podravka NATUR grill na zeleninu

Podravka NATUR grill na zeleninu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Zeleninu nakrájame a rovnomerne rozmiestnime vo veľkej zapekacej mise alebo pekáči, posypeme Podravkou na pečenú zeleninu a premiešame.
  • 2 Polejeme olivovým olejom a zeleninu pečieme zhruba 50 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
  • 3 Podávame teplé ako hlavné jedlo alebo ako prílohu s pečeným mäsom.

Malé tajomstvá

Pokiaľ používate zeleninu s veľkým obsahom vody, ako je napríklad cuketa, pridajte ju k pečúcej sa zelenine, posypanú Podravkou na pečenie, až na posledných 15 minút pečenia.

Zdieľať s priateľmi