Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Paella s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Sójový šalát s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ružičková polievka
Paradajková polievka
Šošovicová krémová polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Špagety zo Stredomoria
Mediteránska rapsódia
Tuniakový šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové rizoto so slaninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Jaipur kari
Gyros šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Strukovinový šalát so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Krevety na zeleninovom lôžku
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cuketové jednohubky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované tofu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniak so zeleninou
Tabouleh
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rizoto na španielsky spôsob
Stredomorský šalát
Treska so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špargľová polievka
Ražniči z lososa
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Bohatá jesenná polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela treska
Opekaná zelenina
Losos s cuketovou krustou
Kuracie fajitas
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorská frittata
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi