Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Letné zeleninové ragú
Pečený losos v medovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Sójový šalát s tuniakom
Cuketové jednohubky
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Špargľová polievka
Tuniak so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Okúzľujúce letné kurča
Biela ryba s kuskusom
Grilované tofu
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Kuracie fajitas
Mediteránska rapsódia
Opekaná zelenina
Cviklové krupoto s bielou rybou
Oranžové rizoto
Špagety zo Stredomoria
Caponata a lá Podravka
Treska so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ražniči z lososa
Bohatá jesenná polievka
Tuniakový šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Stredomorská frittata
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Stredomorský šalát
Tabouleh
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Krevety na zeleninovom lôžku
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Treska s vajíčkovým šalátom
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Gyros šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Jaipur kari
Paradajková polievka s bazalkou
Paella s kuracím mäsom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šošovicová krémová polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi