Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Chutný šalát z opečených zemiakov

Pečený losos v medovej omáčke
Špargľová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paella s kuracím mäsom
Grilované tofu
Oranžové rizoto
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Ražniči z lososa
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka
Letné zeleninové ragú
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové rizoto so slaninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šošovicová krémová polievka
Tabouleh
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorská frittata
Zeleninové špízy
Strukovinový šalát so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Treska so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Teplý zeleninový šalát
Bohatá jesenná polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cuketové jednohubky
Tuniakový šalát
Gyros šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Stredomorský šalát
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s kuskusom
Krevety na zeleninovom lôžku
Cviklové krupoto s bielou rybou
Okúzľujúce letné kurča
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Opekaná zelenina
Tuniak so zeleninou
Biela treska
Tekvicová polievka s jablkom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ružičková polievka
Kuracie fajitas
Losos s cuketovou krustou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Suroviny

600 g stredne veľkých mladých zemiakov
5 plátkov slaniny
4 lyžice oleja
3 lyžice Podravky Natur na pečené zemiaky
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica horčice
čierne mleté korenie
8 reďkoviek
1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  • 2 Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  • 3 Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  • 4 Podravku Natur na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  • 5 K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  • 6 Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

Tip

Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.

Porcia

Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

Zdieľať s priateľmi