Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cuketové jednohubky
Zeleninové špízy
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Paradajková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paella s kuracím mäsom
Grilované tofu
Oranžové rizoto
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Letné zeleninové ragú
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šošovicová krémová polievka
Bohatá jesenná polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Biela treska
Tuniak so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniakový šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety zo Stredomoria
Gyros šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Šalát z grilovanej zeleniny
Ražniči z lososa
Ružičková polievka
Tabouleh
Caponata a lá Podravka
Kuracie fajitas
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela ryba s kuskusom
Treska so zeleninou
Špargľová polievka
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska s vajíčkovým šalátom
Stredomorský šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Opekaná zelenina
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Mediteránska rapsódia
Morčacina s citrónom a oreganom
Sójový šalát s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi