Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Kuracie fajitas
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajkové košíčky so pšenom
Špagety zo Stredomoria
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Mediteránska rapsódia
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniak so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teplý zeleninový šalát
Tuniakový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Ružičková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Opekaná zelenina
Bohatá jesenná polievka
Caponata a lá Podravka
Tekvicová polievka s jablkom
Špargľová polievka
Paradajková polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Oranžové rizoto
Zeleninové špízy
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Jaipur kari
Gyros šalát
Okúzľujúce letné kurča
Tabouleh
Ražniči z lososa
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Letné zeleninové ragú
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajková polievka s bazalkou
Stredomorský šalát
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Sójový šalát s tuniakom
Paella s kuracím mäsom
Biela ryba s kuskusom
Grilované tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorská frittata
Cuketové jednohubky
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela treska
Losos s cuketovou krustou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi