Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Ružičková polievka

Cviklové krupoto s bielou rybou
Gyros šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Stredomorský šalát
Losos s cuketovou krustou
Jaipur kari
Chutný šalát z opečených zemiakov
Caponata a lá Podravka
Pečený losos v medovej omáčke
Sójový šalát s tuniakom
Opekaná zelenina
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mediteránska rapsódia
Šošovicová krémová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela ryba s kuskusom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Teplý zeleninový šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracie fajitas
Špagety zo Stredomoria
Stredomorská frittata
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Grilované tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Cuketové jednohubky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Ražniči z lososa
Biela treska
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové špízy
Paella s kuracím mäsom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špargľová polievka
Tuniakový šalát
Treska so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Treska s vajíčkovým šalátom
Paradajkové košíčky so pšenom
Oranžové rizoto
Morčacina s citrónom a oreganom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Okúzľujúce letné kurča
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniak so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Tabouleh
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi