Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Morčacie rolky s ryžou

Klasický burger
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Grilovaná krkovička
Špagety s cuketou
Plnené kuracie stehná
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Pizza v zemiakoch
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Hŕstková polievka s paradajkami
Hubový guľáš
Fish&Chips v tortille
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Mäsové guľky s omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Sladká bravčová panenka
Grilovaný hamburger
Jahňacie so šalviovým medom
Kura na sladko
Hovädzí steak so zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Kura na pivovej fľaši
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kotlovina
Morčacie prsia s jablkami
Pochúťka s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Medové teľacie kotlety
Lasagne z panvice
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Rýchle lasagne
Jaipur kari
Kuracie prsia pečené v rúre
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Grilované rebierka
Voňavé pečené zemiaky
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kurací paprikáš
Kurča na bielom víne
Zemiakové placky
Kačica na pomarančoch
Zeleninové chipsy
Netradičný hamburger
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Carbonara so špenátom
Papriky plnené rizotom
Pikantné bravčové závitky
Kura na pive
Morčací hamburger
Bravčové kotlety s kuskusom
Pivný guláš
Polievka z bôbu
Párky v slanine
Chilli con carne
Rolky z roštenky so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi