Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Grilované tofu
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniak so zeleninou
Tabouleh
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Bohatá jesenná polievka
Paradajková polievka
Stredomorský šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Letné zeleninové ragú
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Oranžové rizoto
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paella s kuracím mäsom
Špargľová polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Tuniakový šalát
Gyros šalát
Stredomorská frittata
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s kuskusom
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka s bazalkou
Mediteránska rapsódia
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Biela treska
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ražniči z lososa
Opekaná zelenina
Špagety zo Stredomoria
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Treska so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi