Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Šošovicová krémová polievka

Hríbová mrvenička
Lahodné pečené zemiaky
Vyprážaný syr
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tabouleh
Ražniči z lososa
Mrkvová polievka
Gyros šalát
Tuniak so zeleninou
Ravioly so šalviou
Pochúťka s Ajvarom
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované tofu
Biela ryba s kuskusom
Farebný jarný šalát
Caponata a lá Podravka
Špagety zo Stredomoria
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Polievka z rukoly a kreviet
Letné zeleninové ragú
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Strukovinový šalát so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Opekaná zelenina
Mäsové guľky s omáčkou
Tuniakový šalát
Ochutená ryža
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Paradajková polievka s bazalkou
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované paradajky
Teplý zeleninový šalát
Ryžové guľôčky
Ružičková polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninové špízy
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi