Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Opekaná zelenina

Hríbová mrvenička
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tekvicová polievka s jablkom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Sójový šalát s tuniakom
Farebný jarný šalát
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Letné zeleninové ragú
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z lososa
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tuniakový šalát
Paradajková polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie prsia pečené v rúre
Pečený losos v medovej omáčke
Ružičková polievka
Tabouleh
Grilované tofu
Špagety zo Stredomoria
Šošovicová krémová polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové špízy
Polievka z fazuľových strukov
Ochutená ryža
Pochúťka s Ajvarom
Tuniak so zeleninou
Ryžové guľôčky
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované paradajky
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Vyprážaný syr
Ravioly so šalviou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Caponata a lá Podravka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Lahodné pečené zemiaky
Biela ryba s kuskusom
Mrkvová polievka
Gyros šalát
Losos s cuketovou krustou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi