Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Dokonalá zelenina pečená v rúre

Letné zeleninové ragú
Tuniak so zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Ryžové guľôčky
Caponata a lá Podravka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestovinový šalát so surimi
Mrkvová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované paradajky
Ružičková polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajkové košíčky so pšenom
Pochúťka s Ajvarom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované tofu
Šošovicová krémová polievka
Tuniakový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči z lososa
Paradajková polievka s bazalkou
Opekaná zelenina
Polievka z fazuľových strukov
Biela ryba s kuskusom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Lahodné pečené zemiaky
Hríbová mrvenička
Tabouleh
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Gyros šalát
Špagety zo Stredomoria
Ochutená ryža
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové špízy
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Vyprážaný syr
Ravioly so šalviou
Paradajková polievka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Farebný jarný šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Sójový šalát s tuniakom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Polievka z rukoly a kreviet
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Toto zapečené jedlo zo zeleniny si môžete pripraviť ako hlavné jedlo alebo ako prílohu. V oboch prípadoch budú chutiť rovnako dokonale.

Suroviny

1 kg zemiakov
1 červená paprika (150 g)
150 g zeleru
2 mrkvy (200 g)
1 cuketa (150 g)
1 cibuľa (100 g)
1 florentský fenikel (150 g)
15 g Podravky na pečenú zeleninu
5 polievkových lyžíc olivového oleja

Použili sme

Podravka NATUR grill na zeleninu

Podravka NATUR grill na zeleninu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Zeleninu nakrájame a rovnomerne rozmiestnime vo veľkej zapekacej mise alebo pekáči, posypeme Podravkou na pečenú zeleninu a premiešame.
  • 2 Polejeme olivovým olejom a zeleninu pečieme zhruba 50 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
  • 3 Podávame teplé ako hlavné jedlo alebo ako prílohu s pečeným mäsom.

Malé tajomstvá

Pokiaľ používate zeleninu s veľkým obsahom vody, ako je napríklad cuketa, pridajte ju k pečúcej sa zelenine, posypanú Podravkou na pečenie, až na posledných 15 minút pečenia.

Zdieľať s priateľmi