Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Paradajková polievka s bazalkou

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Vyprážaný syr
Teplý zeleninový šalát
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Ochutená ryža
Paradajková polievka
Sójový šalát s tuniakom
Letné zeleninové ragú
Tuniak so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny na stredomorský spôsob
Losos s cuketovou krustou
Špagety zo Stredomoria
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Šošovicová krémová polievka
Caponata a lá Podravka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Kuracie prsia pečené v rúre
Farebný jarný šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Mrkvová polievka
Grilované paradajky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Gyros šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Lahodné pečené zemiaky
Grilované tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Tuniakový šalát
Tabouleh
Polievka z rukoly a kreviet
Biela ryba s kuskusom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Pečený losos v medovej omáčke
Cestovinový šalát so surimi
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Ravioly so šalviou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ružičková polievka
Ražniči z lososa
Strukovinový šalát so zeleninou
Hríbová mrvenička
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ryžové guľôčky
Pochúťka s Ajvarom
Morčacina s citrónom a oreganom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové špízy
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi