Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Cestoviny na stredomorský spôsob

Šošovicová krémová polievka
Ravioly so šalviou
Vyprážaný syr
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Losos s cuketovou krustou
Ružičková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Gyros šalát
Polievka z fazuľových strukov
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tabouleh
Grilované paradajky
Caponata a lá Podravka
Kuracie prsia pečené v rúre
Tuniak so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacina s citrónom a oreganom
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tuniakový šalát
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Mäsové guľky s omáčkou
Ryžové guľôčky
Polievka z rukoly a kreviet
Teplý zeleninový šalát
Sójový šalát s tuniakom
Lahodné pečené zemiaky
Letné zeleninové ragú
Zeleninové špízy
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči z lososa
Hríbová mrvenička
Rizoto na španielsky spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Opekaná zelenina
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Grilované tofu
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Paradajková polievka
Pochúťka s Ajvarom
Ochutená ryža
Paradajková polievka s bazalkou
Farebný jarný šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Mrkvová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

S chutným stredomorským jedlom si užijete deň naplno. Prekvapí vás jeho delikátna chuť a rýchla príprava.

Suroviny

50 ml olivového oleja
100 g mladej cibuľky
200 g čiernych olív
150 g sušených paradajok
1 lyžička kapár
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
500 ml vody
500 g Podravka cestovín (penne)
mandľové lupienky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme olivy a sušené paradajky.
  • 2 Necháme opiecť, pridáme kapary a zalejeme horúcou vodou. Pridáme kocku zeleninového bujónu, zamiešame a necháme chvíľu dusiť.
  • 3 V druhom hrnci si pripravíme cestoviny - "al dente", podľa návodu na použitie. Uvarené cestoviny zmiešame s hotovou zmesou.

Porcia

Na záver posypeme mandľami, ktoré môžeme predtým opražiť na panvici.

Zdieľať s priateľmi