Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Šalát z grilovanej zeleniny

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Hríbová mrvenička
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajková polievka
Ražniči z lososa
Zeleninové špízy
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tabouleh
Grilované paradajky
Caponata a lá Podravka
Ryžové guľôčky
Tuniakový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tuniak so zeleninou
Gyros šalát
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Polievka z rukoly a kreviet
Lahodné pečené zemiaky
Paradajková polievka s bazalkou
Mäsové guľky s omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Teplý zeleninový šalát
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Cestovinový šalát so surimi
Mrkvová polievka
Pochúťka s Ajvarom
Losos s cuketovou krustou
Opekaná zelenina
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Špagety zo Stredomoria
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované tofu
Ravioly so šalviou
Šošovicová krémová polievka
Letné zeleninové ragú
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečený losos v medovej omáčke
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ochutená ryža
Morčacina s citrónom a oreganom
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie prsia pečené v rúre
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Biela ryba s kuskusom
Vyprážaný syr
Farebný jarný šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi