Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Gyros šalát

Tuniakový šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Grilované tofu
Tabouleh
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Mäsové guľky s omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Mrkvová polievka
Ryžové guľôčky
Šošovicová krémová polievka
Letné zeleninové ragú
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie prsia pečené v rúre
Ochutená ryža
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ružičková polievka
Lahodné pečené zemiaky
Hríbová mrvenička
Opekaná zelenina
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované paradajky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ravioly so šalviou
Polievka z rukoly a kreviet
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Farebný jarný šalát
Teplý zeleninový šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Caponata a lá Podravka
Ražniči z lososa
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajkové košíčky so pšenom
Špagety zo Stredomoria
Strukovinový šalát so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Vyprážaný syr
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniak so zeleninou
Pochúťka s Ajvarom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Paradajková polievka
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové špízy
Paradajková polievka s bazalkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi