Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Cviklové krupoto s bielou rybou

Ružičková polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z lososa
Letné zeleninové ragú
Teplý zeleninový šalát
Caponata a lá Podravka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tabouleh
Hríbová mrvenička
Kuracie prsia pečené v rúre
Vyprážaný syr
Pochúťka s Ajvarom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Gyros šalát
Opekaná zelenina
Tekvicová polievka s jablkom
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Paradajková polievka s bazalkou
Losos s cuketovou krustou
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Polievka z fazuľových strukov
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové špízy
Pečený losos v medovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilované tofu
Paradajková polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniak so zeleninou
Grilované paradajky
Ochutená ryža
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Ravioly so šalviou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ryžové guľôčky
Sójový šalát s tuniakom
Mrkvová polievka
Tuniakový šalát
Špagety zo Stredomoria
Farebný jarný šalát
Viac receptov pre túto náladu

Aj biela ryba môže vyzerať na tanieri farebne - podarí sa vám to, ak ako prílohu pripravíte chutné cviklové krupoto, ktoré je plné bielkovín, vitamínov a minerálnych látok.

Suroviny

2 šálka Lagris krúpov
2 šálky vody
1 kocka Podravka zeleninového bujónu
1 šálka bieleho vína
1 ks nadrobno nakrájanej cibule
4 ks strúčiky cesnaku pokrájané na plátky
2 PL olivového oleja
1 ks malá červená repa, ošúpaná a postrúhaná na jemnom strúhadle
4 PL postrúhaného chrenu
800 g filé z bielej ryby
100 g pistácií, vlašských orechov a tekvicových jadier
1 ks vajce
2 PL hladkej múky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby30 min

  • 1 Vo veľkej panvici na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak. V horúcej vode rozpustíme kocku zeleninového bujónu.
  • 2 Pridáme krúpy, zalejeme vínom a vývarom a odokryté pomaly dusíme na strednom plameni. Výsledkom by mala byť hustá kaša.
  • 3 Na záver vmiešame cviklu a chren a odstavíme zo sporáka.
  • 4 Pistácie, vlašské orechy a tekvicové jadierka opečieme na panvici. Porcie ryby osušíme a posolíme.
  • 5 Jednu stranu ryby obalíme v múke a vajíčku nakoniec v posekaných orechoch. Takto pripravenú rybu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 6 minút podľa hrúbky.

Malé tajomstvá

Jačmenné krúpy obsahujú vysoké množstvo sacharidov i bielkovín a tiež sú zdrojom vitamínov skupiny B a E.

Zdieľať s priateľmi