Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Kuracie prsia pečené v rúre

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tabouleh
Morčacina s citrónom a oreganom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestovinový šalát so surimi
Grilované tofu
Tuniak so zeleninou
Ryžové guľôčky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Gyros šalát
Biela ryba s kuskusom
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Ravioly so šalviou
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Losos s cuketovou krustou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pochúťka s Ajvarom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Polievka z fazuľových strukov
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Farebný jarný šalát
Vyprážaný syr
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Opekaná zelenina
Pečený losos v medovej omáčke
Sójový šalát s tuniakom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Hríbová mrvenička
Šošovicová krémová polievka
Mrkvová polievka
Paradajková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šalát z grilovanej zeleniny
Ražniči z lososa
Špagety zo Stredomoria
Letné zeleninové ragú
Ochutená ryža
Grilované paradajky
Polievka z rukoly a kreviet
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Rizoto na španielsky spôsob
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Mäsové guľky s omáčkou
Zeleninové špízy
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi