Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb

Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Polievka s mäsovými guličkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Chrumkavé pečené zemiaky
Morčacina s citrónom a oreganom
Okúzľujúce letné kurča
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Hovädzí steak so zeleninou
Papriky plnené rizotom
Ražniči z mletého mäsa
Opekaná zelenina
Rezne s chutnou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Pikantné bravčové závitky
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Zeleninové špízy
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované kuracie prsia
Teplý zeleninový šalát
Rýchle lasagne
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kuracie fajitas
Morčacie prsia s jablkami
Mäsová roláda a lá pahreba
Šošovicová krémová polievka
Plnené kuracie stehná
Caponata a lá Podravka
Paradajková polievka s bazalkou
Slepačia polievka s knedličkami
Kura na sladko
Cviklové krupoto s bielou rybou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Jaipur kari
Teľacia roláda
Penne so špargľovou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Šalát s krevetami
Ryžové guľôčky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špagety zo Stredomoria
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové rizoto so slaninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Viac receptov pre túto náladu

Hliva, kuriatka a shitake hríby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Suroviny

4 ks teľacích kotliet bez kosti (cca 500 g)
2 lyžičky Podravka ochucovadla Natur
čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
20 g masla
250 g húb
20 g masla
soľ
80 ml olivového oleja
1 lyžička citrónovej šťavy
1/2 lyžičky sušeného oregana
100 g rukoly

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme ochucovadlom Natur. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.
  • 2 Mäso dáme do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
  • 3 Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.
  • 4 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.
  • 5 Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.
  • 6 Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.

Tip

K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia hríbov hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.

Porcia

Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.

Zdieľať s priateľmi