Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Morčacie rolky s ryžou

Ryžové guľôčky
Grilované kuracie prsia
Teľacia roláda
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Plnené kuracie stehná
Paradajková polievka s bazalkou
Šošovicová krémová polievka
Morčacie prsia s jablkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Kuracie prsia pečené v rúre
Šalát s krevetami
Mäsová roláda a lá pahreba
Kura na sladko
Penne so špargľovou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Rýchle lasagne
Rezne s chutnou omáčkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Chrumkavé pečené zemiaky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Hovädzí steak so zeleninou
Opekaná zelenina
Slepačia polievka s knedličkami
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Polievka s mäsovými guličkami
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kačica na pomarančoch
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Jaipur kari
Zeleninové rizoto so slaninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové špízy
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pečený losos v medovej omáčke
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Nové zemiaky s Ajvarom
Caponata a lá Podravka
Kuracie fajitas
Papriky plnené rizotom
Okúzľujúce letné kurča
Morčacina s citrónom a oreganom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pikantné bravčové závitky
Ražniči z mletého mäsa
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi