Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Penne so špargľovou omáčkou

Cviklové krupoto s bielou rybou
Nové zemiaky s Ajvarom
Zeleninové špízy
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pikantné bravčové závitky
Sendviče z vajíčok a s lososom
Pečený losos v medovej omáčke
Papriky plnené rizotom
Ryžové guľôčky
Teplý zeleninový šalát
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Teľacia roláda
Mäsová roláda a lá pahreba
Plnené kuracie stehná
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilované kuracie prsia
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Ovocný šalát s kuracinou
Špagety zo Stredomoria
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Opekaná zelenina
Kuracie prsia pečené v rúre
Kačica na pomarančoch
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Rýchle lasagne
Morčacie prsia s jablkami
Kura na sladko
Morčacie rolky s ryžou
Okúzľujúce letné kurča
Šalát s krevetami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Caponata a lá Podravka
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Rezne s chutnou omáčkou
Slepačia polievka s knedličkami
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Paradajková polievka s bazalkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči z mletého mäsa
Morčacina s citrónom a oreganom
Hovädzí steak so zeleninou
Jaipur kari
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie fajitas
Viac receptov pre túto náladu

Cestoviny so špargľovou omáčkou posypané šunkou sú ideálne pre milovníkov cestovín a rýchlo pripraveného jedla.

Suroviny

350 g cestovín penne Podravka
400 g špargle (čerstvej, zelenej)
4 lyžice olivového oleja
1 kocka slepačieho bujónu Podravka
1 lyžica jedlého škrobu
100 g polotvrdého syra
4 plátky prosciutta

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Penne Podravka uvaríme vo vode a zcedíme ich.
  • 2 Zohrejeme 400ml vody a pridáme slepačí bujón Podravka. Špargľu očistíme, nakrájame a dáme variť do vody s bujónom Podravka. Po niekoľkých minútach zrežeme niekoľko vrcholčekov špargle na dekoráciu a zvyšok varíme ďalších 5 minút.
  • 3 Uvarenú špargľu rozmixujeme na pyré a pridáme olivový olej.
  • 4 Pyré dáme do hrnca, rozhrejeme ho, vmiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody a necháme zovrieť. Pridáme zcedené, teplé penne a všetko spolu premiešame.

Tip

Cestoviny najlepšie uvaríte takýmto spôsobom: väčšie množstvo neosolenej vody dajte variť, pridajte trochu oleja a nechajte ju zovrieť. Potom do nej pridajte cestoviny a varte ich, dokým nebudú al dente. Cestoviny zceďte, osoľte, pridajte pár kvapiek oleja a dobre premiešajte.

Porcia

Jedlo posypeme nastrúhaným syrom, nakrájaným prosciuttom a vrcholčekmi špargle a podávame.

Zdieľať s priateľmi