Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Paradajková polievka s bazalkou

Morčacie prsia s jablkami
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Kuracie fajitas
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Mäsová roláda a lá pahreba
Grilované kuracie prsia
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči z mletého mäsa
Kura na sladko
Nové zemiaky s Ajvarom
Šalát s krevetami
Ryžové guľôčky
Zeleninové špízy
Morčacie rolky s ryžou
Jaipur kari
Kuracie prsia pečené v rúre
Cviklové krupoto s bielou rybou
Polievka s mäsovými guličkami
Hovädzí steak so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Plnené kuracie stehná
Rezne s chutnou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Slepačia polievka s knedličkami
Rýchle lasagne
Opekaná zelenina
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ovocný šalát s kuracinou
Chrumkavé pečené zemiaky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pikantné bravčové závitky
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Papriky plnené rizotom
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Caponata a lá Podravka
Teplý zeleninový šalát
Teľacia roláda
Okúzľujúce letné kurča
Penne so špargľovou omáčkou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Špagety zo Stredomoria
Rolky z roštenky so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi