Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kura na sladko

Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Mäsová roláda a lá pahreba
Teplý zeleninový šalát
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Rýchle lasagne
Paradajková polievka s bazalkou
Jaipur kari
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Chrumkavé pečené zemiaky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rezne s chutnou omáčkou
Teľacia roláda
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Papriky plnené rizotom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Morčacie rolky s ryžou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Okúzľujúce letné kurča
Špagety zo Stredomoria
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s krevetami
Morčacina s citrónom a oreganom
Penne so špargľovou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové špízy
Ryžové guľôčky
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Morčacie prsia s jablkami
Polievka s mäsovými guličkami
Kačica na pomarančoch
Grilované kuracie prsia
Zeleninové rizoto so slaninou
Plnené kuracie stehná
Kuracie prsia pečené v rúre
Nové zemiaky s Ajvarom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Hovädzí steak so zeleninou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Slepačia polievka s knedličkami
Ražniči z mletého mäsa
Opekaná zelenina
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Sendviče z vajíčok a s lososom
Caponata a lá Podravka
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Honosná rodinná večera pozostávajúca z pečeného kuraťa a vynikajúcich pečených jabĺk..

Suroviny

1 celé surové kura (1.2 kg)
1 Podravka na zlaté kurča
soľ
2 polievkové lyžice oleja na varenie
2 čajové lyžičky medu
čierne korenie
800 g jabĺk
2 polievkové lyžice šťavy z citróna
50 ml bieleho vína

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby100 min

  • 1 Kura očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou, následne osušíme papierovými utierkami. Posypeme Podravkou na zlaté kurča, votrieme do kuraťa z vonkajšej aj vnútornej strany. Kura premiestnime do pekáča. Zmiešame olej, med a štipku mletého čierneho korenia a zmesou potrieme kožu celého kuraťa.
  • 2 Jablká nakrájame na mesiačiky a odstránime z nich jadierka, šťavu z citróna nalejeme na jablká a pred vložením do pekáča necháme krátko odstáť.
  • 3 Pečieme v rúre vyhriatej na 350 stupňov farenheita/180 °C/plynový stupeň 4 približne 90 minút. Kura pravidelne kontrolujeme a oblievame výpekom alebo trochou vody.
  • 4 Podávame s pečenými jablkami a zeleninou podľa vlastného výberu.

Malé tajomstvá

Vynikajúcu omáčku pripravíte, keď z niektorých pečených jabĺk odstránite šupku a rozmixujte ich spolu s trochou šťavy z výpeku. Keď do dutiny kuraťa vložíte prekrojený citrón, bude mäso po upečení ešte jemnejšie a šťavnatejšie.

Zdieľať s priateľmi