Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Rýchle lasagne
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Špagety zo Stredomoria
Jaipur kari
Caponata a lá Podravka
Slepačia polievka s knedličkami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Zeleninové rizoto so slaninou
Šošovicová krémová polievka
Kura na sladko
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Morčacie rolky s ryžou
Ražniči z mletého mäsa
Zeleninové špízy
Chrumkavé pečené zemiaky
Teplý zeleninový šalát
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracie fajitas
Opekaná zelenina
Rezne s chutnou omáčkou
Teľacia roláda
Šalát s krevetami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované kuracie prsia
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Papriky plnené rizotom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Morčacie prsia s jablkami
Paradajková polievka s bazalkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Plnené kuracie stehná
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Okúzľujúce letné kurča
Mäsová roláda a lá pahreba
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Ryžové guľôčky
Hovädzí steak so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacina s citrónom a oreganom
Penne so špargľovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi