Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Šalát s krevetami

Pikantné bravčové závitky
Polievka s mäsovými guličkami
Mäsová roláda a lá pahreba
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Nové zemiaky s Ajvarom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rýchle lasagne
Ryžové guľôčky
Chrumkavé pečené zemiaky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Penne so špargľovou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Caponata a lá Podravka
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Teplý zeleninový šalát
Teľacia roláda
Slepačia polievka s knedličkami
Grilované kuracie prsia
Opekaná zelenina
Kuracie prsia pečené v rúre
Sendviče z vajíčok a s lososom
Morčacie prsia s jablkami
Rezne s chutnou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Hovädzí steak so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Papriky plnené rizotom
Kura na sladko
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Špagety zo Stredomoria
Rolky z roštenky so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie fajitas
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Ražniči z mletého mäsa
Morčacie rolky s ryžou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Plnené kuracie stehná
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Viac receptov pre túto náladu

Ľahké jedlá typické pre letnú kuchyňu sú ako stvorené na oddychový deň plný letných aktivít na posilnenie tela a zrelaxovanie mysle, avšak aby ste si vychutnali tento jednoduchý šalát s krevetami, leto nepotrebujete.

Suroviny

500 g kreviet (alebo garnátov)
1 čajovú lyžičku Podravka ochucovadla Stredomorie
mleté čierne korenie
200 ml olivového oleja
50 ml koňaku
100 ml suchého bieleho vína
200 g cherry paradajok
150 g sladkej kukurice
50 g rukoly, alebo iného horkastého listového šalátu
50 ml vínneho octu
2 strúčiky cesnaku
3 mätové lístky
citrón
soľ

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Surové čerstvé krevety olúpeme a odstránime z nich črievko, mrazené necháme rozmraziť.
  • 2 Krevety posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie a mletým čiernym korením, pokvapkáme 100 ml olivového oleja a necháme marinovať po dobu 20 minút.
  • 3 Rozohrejeme panvicu s ťažkým dnom a krevety opečieme. Polejeme koňakom a následne zapálime.
  • 4 Keď je flambovanie dokončené pridáme biele víno a povaríme, kým sa tekutina nezredukuje.
  • 5 Cherry paradajky rozkrojíme na polovicu a vložíme ich do šalátovej misy. Pridáme scedenú kukuricu, rukolu, alebo iný horkastý listový šalát a premiešame.
  • 6 Pridáme krevety a pokvapkáme jednoduchým dressingom z olivového oleja a vínneho octu.
  • 7 Podľa potreby pridáme štipku soli. Podávame okamžite ozdobené plátkom citróna a mätovými lístkami.

Malé tajomstvá

Pri príprave dressingu na šalát pridáme do olivového oleja 1 až 2 celé, olúpané strúčiky cesnaku a necháme marinovať asi 15 – 20 minút. Pred pridaním octu cesnak vyberieme, čím získame cesnakom ochutený olej bez nepríjemného zápachu z úst.

Zdieľať s priateľmi