Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Šalát s pečenými reďkovkami a medom

Zeleninové špízy
Jaipur kari
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Grilované kuracie prsia
Hovädzí steak so zeleninou
Ryžové guľôčky
Ražniči z mletého mäsa
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečený losos v medovej omáčke
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Paradajková polievka s bazalkou
Kura na sladko
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Polievka s mäsovými guličkami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Opekaná zelenina
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kačica na pomarančoch
Morčacie prsia s jablkami
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Penne so špargľovou omáčkou
Rezne s chutnou omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Ovocný šalát s kuracinou
Plnené kuracie stehná
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Šošovicová krémová polievka
Rýchle lasagne
Nové zemiaky s Ajvarom
Mäsová roláda a lá pahreba
Kuracie fajitas
Morčacina s citrónom a oreganom
Slepačia polievka s knedličkami
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové rizoto so slaninou
Pikantné bravčové závitky
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Sendviče z vajíčok a s lososom
Teľacia roláda
Šalát s krevetami
Rolky z roštenky so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Papriky plnené rizotom
Teplý zeleninový šalát
Chrumkavé pečené zemiaky
Viac receptov pre túto náladu

Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.

Suroviny

300 - 350 g reďkoviek
2 lyžice medu
30 g masla
3 lyžice balsamica
1 lyžička Podravka ochucovadla
50 g valeriánky poľnej (poľníček)
50 g rukoly
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 2 osoby30 min

  • 1 Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  • 2 V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, Podravka ochucovadlo a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.
  • 3 Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220°C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.

Tip

Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.

Porcia

Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.

Zdieľať s priateľmi