Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Rezne s chutnou omáčkou

Chrumkavé pečené zemiaky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Penne so špargľovou omáčkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie fajitas
Pikantné bravčové závitky
Polievka s mäsovými guličkami
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Pečený losos v medovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Hovädzí steak so zeleninou
Šalát s krevetami
Morčacina s citrónom a oreganom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Ovocný šalát s kuracinou
Mäsová roláda a lá pahreba
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Papriky plnené rizotom
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Slepačia polievka s knedličkami
Ražniči z mletého mäsa
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ryžové guľôčky
Okúzľujúce letné kurča
Morčacie prsia s jablkami
Morčacie rolky s ryžou
Teľacia roláda
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kura na sladko
Nové zemiaky s Ajvarom
Zeleninové špízy
Grilované kuracie prsia
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Plnené kuracie stehná
Kačica na pomarančoch
Jaipur kari
Opekaná zelenina
Sendviče z vajíčok a s lososom
Rýchle lasagne
Zeleninové rizoto so slaninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Caponata a lá Podravka
Viac receptov pre túto náladu

Hovädzie rezne s mrkvovo-zelerovo-krémovou omáčkou s rozmarínom podávajte teplé a vychutnávajte si voňavé jedlo.

Suroviny

700 g hovädzích rezňov zo stehna
100 g cibule
100 g zeleru
20 g masla
50 ml bieleho vína
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
2 lyžice olivového oleja
2 - 3 mrkvy
2 strúčiky cesnaku
vetvička rozmarínu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby90 min

  • 1 Na zmesi masla a olivového oleja opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a pražíme, dokým nebude cibuľa sklovitá a cesnak nepustí peknú vôňu.
  • 2 Rezne zľahka osolíme, okoreníme, dáme ich na panvicu k cibuli a cesnaku a opečieme z oboch strán.
  • 3 Podlejeme trochou teplej vody a dusíme, dokým mäso trošku nezmäkne.
  • 4 Pridáme nakrájanú mrkvu a zeler, rozmarín a hovädzí bujón Podravka.
  • 5 Podlejeme vínom a vodou, prikryjeme a ďalej dusíme, dokým mäso úplne nezmäkne.

Tip

Ak chcete mať krémovú omáčku, tak mäkké mäso vyberte z hrnca, zeleninu nechajte trošku vychladnúť a potom ju rozmixujte tyčovým mixérom.

Porcia

Teplé rezne podávajte s omáčkou a uvarenými haluškami.

Zdieľať s priateľmi