Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Ražniči z mletého mäsa

Okúzľujúce letné kurča
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Morčacie prsia s jablkami
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Opekaná zelenina
Hovädzí steak so zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Grilované kuracie prsia
Zeleninové špízy
Kuracie prsia pečené v rúre
Chrumkavé pečené zemiaky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šalát s krevetami
Plnené kuracie stehná
Kuracie fajitas
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Rolky z roštenky so zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Papriky plnené rizotom
Nové zemiaky s Ajvarom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rýchle lasagne
Slepačia polievka s knedličkami
Morčacie rolky s ryžou
Rezne s chutnou omáčkou
Teľacia roláda
Penne so špargľovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka s bazalkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kura na sladko
Šošovicová krémová polievka
Kačica na pomarančoch
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ryžové guľôčky
Caponata a lá Podravka
Jaipur kari
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Mäsová roláda a lá pahreba
Pikantné bravčové závitky
Viac receptov pre túto náladu

Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdlu, podávajte s chutným Ajvarom Podravka a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

Suroviny

800 g mletej teľaciny
100 g ochucovadla pikant Podravka
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
1 - 2 lyžice strúhanky
2 červené cibule
Ajvar jemný Podravka
olej na potretie grilu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku a všetko to spolu ešte raz a rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili a aby sa nám dali urobiť guľky.
  • 3 Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  • 4 Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.

Tip

Na prípravu mäsových guliek je najlepšie použiť nahrubšie pomleté mäso, aby vám guľky držali pokope.

Porcia

Na doplnenie chuti môžete toto jedlo podávať s Ajvarom jemným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.

Zdieľať s priateľmi