Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Šošovicová krémová polievka

Papriky plnené rizotom
Grilované kuracie prsia
Teľacia roláda
Morčacina s citrónom a oreganom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Plnené kuracie stehná
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Rolky z roštenky so zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rýchle lasagne
Penne so špargľovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Sendviče z vajíčok a s lososom
Morčacie rolky s ryžou
Chrumkavé pečené zemiaky
Kačica na pomarančoch
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Opekaná zelenina
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Zeleninové špízy
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Šalát s krevetami
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Mäsová roláda a lá pahreba
Nové zemiaky s Ajvarom
Teplý zeleninový šalát
Špagety zo Stredomoria
Hovädzí steak so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Caponata a lá Podravka
Okúzľujúce letné kurča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rezne s chutnou omáčkou
Ryžové guľôčky
Ovocný šalát s kuracinou
Kura na sladko
Pikantné bravčové závitky
Kuracie fajitas
Paradajková polievka s bazalkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Jaipur kari
Slepačia polievka s knedličkami
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacie prsia s jablkami
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi