Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kalamáre plnené listami červenej čakanky

Polievka s mäsovými guličkami
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Opekaná zelenina
Paradajková polievka s bazalkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Slepačia polievka s knedličkami
Rýchle lasagne
Morčacie prsia s jablkami
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie prsia pečené v rúre
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Chrumkavé pečené zemiaky
Šalát s krevetami
Zeleninové špízy
Morčacina s citrónom a oreganom
Morčacie rolky s ryžou
Papriky plnené rizotom
Hovädzí steak so zeleninou
Plnené kuracie stehná
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Nové zemiaky s Ajvarom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilované kuracie prsia
Ryžové guľôčky
Teľacia roláda
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kačica na pomarančoch
Rezne s chutnou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kura na sladko
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kuracie fajitas
Penne so špargľovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Mäsová roláda a lá pahreba
Ovocný šalát s kuracinou
Jaipur kari
Caponata a lá Podravka
Ražniči z mletého mäsa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Sendviče z vajíčok a s lososom
Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Plnené kalamáre podávané s uvarenými zemiakmi a špenátom, pokvapkané kvalitným olivovým olejom vyvolajú pravú Stredomorskú atmosféru pri vašom stole.

Suroviny

600 g veľkých kalamárov, očistených
100 g listov červenej čakanky
100 g cibule
50 g prosciutta
100 ml olivového oleja
1 strúčik cesnaku
25 ml dezertného alebo portského vína
soľ
čierne korenie
1 čajová lyžička Podravka ochucovadla Stredomorie
1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu
50 g čerstvého listového špenátu (alebo švajčiarskeho mangoldu, podľa chuti)
800 g zemiakov
3 polievkové lyžice olivového oleja
soľ

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Najskôr očistíme a opláchneme kalamáre.
  • 2 Následne si pripravíme plnku. Cibuľu opečieme v panvici dozlata, pridáme nakrájané chápadlá kalamárov, najemno nakrájané prosciutto, jeden strúčik pretlačeného cesnaku, Podravku Stredomorie, dezertné alebo portské víno a čierne korenie. Varíme, kým všetko nezmäkne. Necháme trochu vychladnúť a pridáme nastrúhaný parmezán.
  • 3 Potom naplníme kalamáre. Do stredu listu červenej čakanky pridáme jednu lyžicu plnky, preložíme a pevne zavinieme. Takto naplnenú čakanku vložíme do kalamára, ktorého otvor uzavrieme špáradlom.
  • 4 Použijeme zostávajúci olivový olej a kalamáre na miernom ohni osmažíme na panvici.
  • 5 Po vybratí kalamárov z panvice ju môžete deglazovať použitím trošky vína.
  • 6 Plnené kalamáre podávame s uvarenými zemiakmi a špenátom, ktoré pokvapkáme olivovým olejom.

Malé tajomstvá

Dajte pozor, aby ste kalamáre neprevarili, mohli by veľmi stvrdnúť. Aby ste tomu predišli, ošúpte a najemno nasekajte jedno kiwi a premiešajte ho so surovými kalamármi a nechajte marinovať 30 minút. Kalamáre potom opláchnite a pokračujte ako je uvedené v recepte vyššie.

Zdieľať s priateľmi