Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Špagety zo Stredomoria

Hovädzí steak so zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Paradajková polievka s bazalkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kačica na pomarančoch
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové rizoto so slaninou
Rýchle lasagne
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Plnené kuracie stehná
Okúzľujúce letné kurča
Polievka s mäsovými guličkami
Slepačia polievka s knedličkami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Papriky plnené rizotom
Kuracie fajitas
Opekaná zelenina
Kuracie prsia pečené v rúre
Teplý zeleninový šalát
Ražniči z mletého mäsa
Morčacina s citrónom a oreganom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové špízy
Šošovicová krémová polievka
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Chrumkavé pečené zemiaky
Rezne s chutnou omáčkou
Teľacia roláda
Morčacie rolky s ryžou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kura na sladko
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morčacie prsia s jablkami
Grilované kuracie prsia
Ryžové guľôčky
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Nové zemiaky s Ajvarom
Šalát s krevetami
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pečený losos v medovej omáčke
Pikantné bravčové závitky
Ovocný šalát s kuracinou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Jaipur kari
Cviklové krupoto s bielou rybou
Viac receptov pre túto náladu

Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

Suroviny

300 g Podravka špagiet
3 konzervy Eva tuniaka v olivovom oleji
1 cibuľa
1 červená paprika
2 strúčiky cesnaku
3 konzervy ančovičiek
1 lyžička Podravka ochucovadla Pikant
120 g zelených odkôstkovaných olív
390 g Podravka krájaných paradajok
1/2 lyžičky sušeného oregana
čierne korenie mleté
soľ
parmezán

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby35 min

  • 1 Olej z tuniaka vylejeme do hlbokej panvice a zahrejeme ho. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky a opekáme, dokým nezmäknú.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané ančovičky, Podravka ochucovadlo Pikant a za stáleho miešania naďalej restujeme.
  • 3 Pridáme krájané paradajky Podravka a oregano a poriadne premiešame. Na miernom ohni varíme približne 15 minút, dokým omáčka nezhustne.
  • 4 Dochutíme soľou a korením a vmiešame rozdrobený tuniak a olivy.
  • 5 Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Poriadne premiešame a krátko povaríme.

Tip

Namiesto krájaných paradajok môžete použiť aj lúpané paradajky Podravka.

Porcia

Podávame teplé a posypané nastrúhaným parmezánom.

Zdieľať s priateľmi