Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Opekaná zelenina

Teplý zeleninový šalát
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Plnené kuracie stehná
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Papriky plnené rizotom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Grilované kuracie prsia
Teľacia roláda
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Caponata a lá Podravka
Morčacie rolky s ryžou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie fajitas
Pečený losos v medovej omáčke
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči z mletého mäsa
Morčacie prsia s jablkami
Kuracie prsia pečené v rúre
Paradajková polievka s bazalkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Šalát s krevetami
Sendviče z vajíčok a s lososom
Hovädzí steak so zeleninou
Ryžové guľôčky
Polievka s mäsovými guličkami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kačica na pomarančoch
Rýchle lasagne
Penne so špargľovou omáčkou
Rezne s chutnou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Špagety zo Stredomoria
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kura na sladko
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Slepačia polievka s knedličkami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šošovicová krémová polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Zeleninové špízy
Chrumkavé pečené zemiaky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Jaipur kari
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi