Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Šošovicová krémová polievka
Morčacie prsia s jablkami
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Zeleninové špízy
Polievka s mäsovými guličkami
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Hovädzí steak so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Okúzľujúce letné kurča
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Chrumkavé pečené zemiaky
Rezne s chutnou omáčkou
Slepačia polievka s knedličkami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teľacia roláda
Plnené kuracie stehná
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Grilované kuracie prsia
Kuracie prsia pečené v rúre
Jaipur kari
Kura na sladko
Rolky z roštenky so zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacie rolky s ryžou
Špagety zo Stredomoria
Kuracie fajitas
Teplý zeleninový šalát
Ryžové guľôčky
Papriky plnené rizotom
Šalát s krevetami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Ražniči z mletého mäsa
Kačica na pomarančoch
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pikantné bravčové závitky
Caponata a lá Podravka
Rýchle lasagne
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Opekaná zelenina
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi