Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Polievka s mäsovými guličkami

Nové zemiaky s Ajvarom
Morčacie prsia s jablkami
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Slepačia polievka s knedličkami
Papriky plnené rizotom
Ovocný šalát s kuracinou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Ryžové guľôčky
Rezne s chutnou omáčkou
Jaipur kari
Ražniči z mletého mäsa
Špagety zo Stredomoria
Chrumkavé pečené zemiaky
Grilované kuracie prsia
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracie fajitas
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Pečený losos v medovej omáčke
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rolky z roštenky so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Pikantné bravčové závitky
Kuracie prsia pečené v rúre
Kura na sladko
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Hovädzí steak so zeleninou
Zeleninové špízy
Morčacie rolky s ryžou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teľacia roláda
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Šalát s krevetami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Penne so špargľovou omáčkou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Plnené kuracie stehná
Šošovicová krémová polievka
Rýchle lasagne
Caponata a lá Podravka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Suroviny

80 g jačmeňa
400 g mletého kuracieho mäsa
50 g chleba
1 vaječný žĺtok
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
50 g cibule
2 mrkvy
1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
400 g kelu
50 g mladého špenátu

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  • 2 Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  • 3 Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  • 4 Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  • 5 Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  • 6 Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Zdieľať s priateľmi