Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Ražniči z mletého mäsa

Rolky z roštenky so zeleninou
Teľacia roláda
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Rezne s chutnou omáčkou
Hovädzí steak so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Morčacie rolky s ryžou
Okúzľujúce letné kurča
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Morčacie prsia s jablkami
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Jaipur kari
Polievka s mäsovými guličkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Špagety zo Stredomoria
Pečený losos v medovej omáčke
Rýchle lasagne
Ryžové guľôčky
Nové zemiaky s Ajvarom
Plnené kuracie stehná
Kačica na pomarančoch
Šošovicová krémová polievka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Grilované kuracie prsia
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto so slaninou
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracie fajitas
Teplý zeleninový šalát
Opekaná zelenina
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Penne so špargľovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kura na sladko
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Šalát s krevetami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pikantné bravčové závitky
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Papriky plnené rizotom
Ovocný šalát s kuracinou
Viac receptov pre túto náladu

Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdlu, podávajte s chutným Ajvarom Podravka a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

Suroviny

800 g mletej teľaciny
100 g ochucovadla pikant Podravka
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
1 - 2 lyžice strúhanky
2 červené cibule
Ajvar jemný Podravka
olej na potretie grilu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku a všetko to spolu ešte raz a rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili a aby sa nám dali urobiť guľky.
  • 3 Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  • 4 Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.

Tip

Na prípravu mäsových guliek je najlepšie použiť nahrubšie pomleté mäso, aby vám guľky držali pokope.

Porcia

Na doplnenie chuti môžete toto jedlo podávať s Ajvarom jemným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.

Zdieľať s priateľmi