Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Ryžové guľôčky

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teľacia roláda
Cviklové krupoto s bielou rybou
Hovädzí steak so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové špízy
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Kura na sladko
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kačica na pomarančoch
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Plnené kuracie stehná
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilované kuracie prsia
Paradajková polievka s bazalkou
Pečený losos v medovej omáčke
Rýchle lasagne
Ražniči z mletého mäsa
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Pikantné bravčové závitky
Kuracie prsia pečené v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Morčacie prsia s jablkami
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Šošovicová krémová polievka
Teplý zeleninový šalát
Caponata a lá Podravka
Ovocný šalát s kuracinou
Jaipur kari
Nové zemiaky s Ajvarom
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Morčacie rolky s ryžou
Slepačia polievka s knedličkami
Chrumkavé pečené zemiaky
Penne so špargľovou omáčkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Rolky z roštenky so zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Papriky plnené rizotom
Šalát s krevetami
Sendviče z vajíčok a s lososom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Opekaná zelenina
Viac receptov pre túto náladu

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

Suroviny

50 g masla
80 g cibule
200 g ryže
štipka šafranu
500 ml vody
1 lyžica Podravka s cesnakom
50 g strúhaného parmezánu
200 g čerstvého syra
1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
80 g múky
1 vajce
olej na praženie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  • 2 Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  • 3 Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  • 4 Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.

Porcia

Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi