Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Vianočná roláda

Opekaná zelenina
Šťavnaté mäkké zemiaky
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Grilované kuracie prsia
Tuniak so zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z fazuľových strukov
Šalát s pikantným steakom
Bravčová panenka so zeleninou
Talianske kuracie rizoto
Lahodné pečené zemiaky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Makrelová nátierka
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracie závitky s prekvapením
Fish&Chips v tortille
Pochúťka s Ajvarom
Pikantná rybacia zmes
Mäsová roláda a lá pahreba
Šalát z grilovanej zeleniny
Jemný hubový guláš
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tournedos s maslovou zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové špízy
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorská hríbová polievka
Plnené kuracie stehná
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Hrachová polievka
Špagety zo Stredomoria
Plnená pečená cibuľa
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Ražniči z lososa
Kuracie rizoto
Voňavé pečené
Grilované tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Jahňacie so šalviovým medom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Sladko-kyslé grilované ražniči
Teľacia roláda
Biela ryba s fazuľou
Viac receptov pre túto náladu

Na večeru počas sviatočných dní môžete podávať aj túto roládu z morčacích pŕs, servírovanú so zeleninovým pyré a pokvapkanú šťavou z výpeku.

Suroviny

800 g morčacích pŕs v celku
100 g klobásy
100 g švajčiarskeho mangoldu
200 g mrkvy
40 g masla
soľ
štipka mletého čierneho korenia
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Zeleninové pyré:
500 g zemiakov
1 malá hlávka kapusty (zhruba 500 g)
soľ
štipka mletého čierneho korenia
100 ml extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie prsia pomocou ostrého noža rozrežeme na jeden veľký filet. Opatrne naklepeme tĺčikom na mäso a ochutíme Podravkou a mletým čiernym korením. Na stranu, ktorou začneme roládu rolovať, poukladáme plátky šunky, krátko povarený švajčiarsky mangold a uvarenú mrkvu nakrájanú na hranolčeky. Na vrch poukladáme na kocky nakrájanú polovicu dávky masla a pevne zavinieme. Zvyšok masla natrieme na vrch rolády a zabalíme ju do alobalovej fólie. Roládu premiestnime do pekáča a podlejeme trochou vody. Pečieme v rúre prehriatej na 200 °C (plynový stupeň 6) po dobu približne 40 minút.
  • 2 Kým sa roláda upečie, pripravíme si zeleninové pyré. Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme v osolenej vode. V polovici doby varenia pridáme na fliačky nakrájanú kapustu a varíme do mäkka. Zeleninu scedíme, pridáme k nej pretlačený cesnak a olivový olej a ochutíme soľou a korením. Drevenou naberačkou miešame, kým sa zelenina nepopučí na pyré.
  • 3 Morčaciu roládu nakrájame a na servírovacom tanieri pokvapkáme výpekom. Podávame so zemiakovo kapustovým pyré.

Malé tajomstvá

Morčacie prsia pred naklepaním zakryte potravinárskou fóliou, čím docielite jednak udržanie celistvosti morčacieho filetu, ktorý by sa inak mohol pri naklepaní pretrhnúť, a taktiež si uľahčíte čistenie pracovnej plochy. Pečené morčacie prsia obsahujú iba 1% tuku, a preto sú vhodným zdrojom bielkovým pre malé deti a chorých ľudí. Morčacie mäso je bohaté na bielkoviny (21-22%), chudé a ľahko stráviteľné, a preto je vhodným typom mäsa aj pre starších ľudí.

Zdieľať s priateľmi