Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Plnené kuracie stehná

Talianske kuracie rizoto
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šalát z grilovanej zeleniny
Pikantná rybacia zmes
Špagety zo Stredomoria
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Voňavé pečené
Vianočná roláda
Polievka z fazuľových strukov
Ražniči z lososa
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Krevety na zeleninovom lôžku
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Lahodné pečené zemiaky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Teľacia roláda
Polievka s mäsovými guličkami
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rolky z roštenky so zeleninou
Tuniak so zeleninou
Fish&Chips v tortille
Šalát s pikantným steakom
Okúzľujúce letné kurča
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Hrachová polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Jemný hubový guláš
Kuracie závitky s prekvapením
Pochúťka s Ajvarom
Kuracie rizoto
Bravčová panenka so zeleninou
Grilované kuracie prsia
Sladko-kyslé grilované ražniči
Biela ryba s fazuľou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Mäsová roláda a lá pahreba
Tournedos s maslovou zeleninou
Stredomorská hríbová polievka
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Zeleninové špízy
Opekaná zelenina
Plnená pečená cibuľa
Grilované tofu
Makrelová nátierka
Viac receptov pre túto náladu

Tento nápaditý a chutný recept na večeru pozostáva z jemných a šťavnatých kuracích stehien plnených syrom a zabalených v slanine.

Suroviny

600 g vykostených kuracích stehien
1 Podravka na kurča
3 jarné cibuľky
100 g smotanového syra
12 plátkov pancetty alebo slaniny (200 g)

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby70 min

  • 1 Kuracie stehná opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovými utierkami. Posypeme Podravkou na kurča a votrieme do mäsa. Necháme postáť 30 minút.
  • 2 Každé namarinované stehno rozrežeme tak, že nôž vložíme do dutiny, ktorá ostala po odkostení a opatrne rozkrojíme.
  • 3 Jarnú cibuľku nasekáme na väčšie kúsky a zmiešame so smotanovým syrom. Zmesou natrieme každé rozrezané stehno, zavinieme a obalíme v slanine. Na obalenie použijeme podľa potreby jeden až dva plátky slaniny.
  • 4 Obalené kuracie stehná vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C /375 stupňov farenheita/plynový stupeň 5 po dobu 40-50 minút.
  • 5 Obalené plnené kuracie stehná podávame s čerstvým miešaným šalátom.

Malé tajomstvá

Pancetta alebo plátky slaniny pomáhajú zachovať jemnosť kuracieho mäsa a zároveň mu dodajú výbornú arómu. Pre docielenie ešte lepšej chute, môžete každé stehno pred zabalením do slaniny potrieť trochou medu.

Zdieľať s priateľmi