Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Hrachová polievka

Špagety zo Stredomoria
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované kuracie prsia
Talianske kuracie rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Tuniak so zeleninou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rolky z roštenky so zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Pochúťka s Ajvarom
Makrelová nátierka
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Šalát s pikantným steakom
Tournedos s maslovou zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie závitky s prekvapením
Stredomorská hríbová polievka
Vianočná roláda
Okúzľujúce letné kurča
Sladko-kyslé grilované ražniči
Plnená pečená cibuľa
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Opekaná zelenina
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Bravčová panenka so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové špízy
Grilované tofu
Polievka s mäsovými guličkami
Teľacia roláda
Jemný hubový guláš
Krevety na zeleninovom lôžku
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie rizoto
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Fish&Chips v tortille
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Ražniči z lososa
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Plnené kuracie stehná
Voňavé pečené
Mäsová roláda a lá pahreba
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Pikantná rybacia zmes
Viac receptov pre túto náladu

Je veľa spôsobov, ako pripraviť hrachovú polievku. My odporúčame hrachovú polievku pre mäsožravcov. Párok alebo klobáska jej dodá tú správnu vôňu a chuť.

Suroviny

1 hrnček Lagris hrachu
2 mrkvy
2 zemiaky
2 párky
1 lyžica Podravky ochucovadla
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Hrach preberieme, umyjeme a dáme variť (množstvo vody dáme podľa toho, akú hustú chceme polievku mať).
  • 2 Pridáme Podravku ochucovadlo a občas miešame. Keď je hrach skoro rozvarený, pridáme nakrájanú mrkvu a neskôr aj na kocky nakrájané zemiaky a párok alebo klobásu.
  • 3 Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec ochutíme troškou majoránky a jedlo je hotové.

Porcia

Podávame s krutónmi.

Malé tajomstvá

Hrach je v gastronómii pokladaný za zeleninu, no botanicky patrí medzi ovocie.

Zdieľať s priateľmi