Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Shakshuka s Ajvarom

Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Farebná šošovica
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Šošovicová polievka so špenátom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Domáce sushi
Pikantné bravčové závitky
Kura na sladko
Teľacia roláda
Treska so zeleninou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové chipsy
Paradajkové košíčky so pšenom
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Hríbová mrvenička
Morčacie rolky s ryžou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Plnená pečená cibuľa
Losos s cuketovou krustou
Stredomorská frittata
Oranžové rizoto
Pizza v zemiakoch
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Karí s bravčovým mäsom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ražniči z mletého mäsa
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie závitky s prekvapením
Ravioly so šalviou
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka s bazalkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pohánka s klobásou
Strukovinový šalát so zeleninou
Jaipur kari
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Strukovinové fašírky
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Tabouleh
Medailónky s hnedou ryžou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cesnakové bruskety
Polievka z rukoly a kreviet
Viac receptov pre túto náladu

Poznáte shakshuku? Je plná paradajok, fazule, Ajvaru, doplnená o vajcia a podáva sa s pečivom. Môžete si ju pripraviť v pikantnejšej či jemnejšej variante - záleží, ktorú máte radi.

Suroviny

200 g červenej fazule - ľadvinka Lagris
2 lyžice olivového oleja
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 žltá paprika
1 zelená paprika
390 g krájaných paradajok Podravka
2 - 3 lyžice Ajvaru pikantného Podravka
3 vajcia
soľ
jarná cibuľka na ozdobu
hrsť petržlenovej vňate
pečivo

Použili sme

Ajvar pikant

Ajvar pikant

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

2 osoby35 min

  • 1 Najprv si uvaríme cez noc namočenú fazuľu domäkka. Varíme v novej vode a solíme až pred koncom varenia.
  • 2 V hlbokej panvici opečieme na olivovom oleji jemne nakrájanú cibuľu. Opekáme 2 minúty a pridáme pretlačený cesnak a papriky nakrájané na kocky. Až zelenina zmäkne, pridáme krájané paradajky, Ajvar a všetko spolu pár minút dusíme, pokiaľ zmes nezhustne.
  • 3 Pridáme uvarenú a scedenú fazuľu a premiešame. V zmesi si urobíme tri "jamky" a pridáme vajíčka, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni aspoň 5 minút.
  • 4 Ku koncu varenia posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  • 5 Podávame s obľúbeným pečivom.

Malé tajomstvá

Tip: Kto nemá rád pikantnejšie jedlá, môže použiť Ajvar jemný.

Zdieľať s priateľmi